Over Bijzondere Banen

Bijzondere Banen is mijn droom.

Geboren uit wat ik geleerd heb van de obstakels die mijn ambitieuze dochter tegenkomt bij haar sollicitaties en bij haar opleidingen. Deze wetenschap combineer ik met mijn ervaring als HR manager bij ING.

Daarom weet ik niet alleen wat er belangrijk is voor een kandidaat met een beperking, maar ook waar een werkgever tegen aanloopt als hij in een sollicitatieprocedure een kandidaat met een beperking tegenover zich krijgt.

Het zou normaal moeten zijn dat je als kandidaat met een beperking beoordeeld wordt op je kwaliteiten voor een functie en niet op je beperkingen, maar dat is helaas niet het geval.

Met Bijzondere Banen hoop ik een omgeving te creëren waarin een volwassen relatie tussen een werkgever en een kandidaat mogelijk is.

Dit wil ik bereiken door enerzijds de faciliteiten in beeld te brengen en anderzijds de beperkingen te benoemen. Daardoor verwacht ik dat het uiteindelijke sollicitatiegesprek zal gaan over wat de kandidaat te bieden heeft. De aard van de handicap is immers al vooraf besproken.
Zo is er voor jou als kandidaat de ruimte om te praten over het werk en over de kwalificaties die jij te bieden hebt.

Over het algemeen staan werkgevers er zeer voor open om kandidaten met een beperking aan te nemen, maar er is nog veel onwetendheid over wat er mogelijk is.

Deze werkgevers wil ik op weg helpen en hun organisatie voorbereiden op het aannemen van mensen met een beperking. Werkgevers enthousiast maken en uitdagen om 'out of the box' te denken staat bij mij hoog in het vaandel.

Graag laat ik u beiden, zowel de kandidaat als de werkgever, zien wat er mogelijk is op de werkvloer.

U bent van harte welkom bij Bijzondere Banen.

Margit van Hoeve

Ervaringen

Bijzondere banen verdient een pluim. Het slaat de fundamenten tussen werkgever en medewerker met een beperking.
- Aline Saers,
Directeur Per Saldo.